Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän korttelin kolmannelle rakennusvaiheelle: As. oy Vaasan Celestessä on 31 asuntoa, kerrosalaa 2 000 kem2 ja tilavuutta 8 050 m3.

Uudisrakennuksista ensimmäinen, As. oy Vaasan Verde, otettiin käyttöön viime vuoden lopulla ja toinen, As. oy Vaasan Viola, on paraikaa rakenteilla. Kolmannen vaiheen myötä kortteliin muodostuu uutta asuinkerrosalaa yhteensä 7 050 kem2, uutta tilavuutta 27 500 m3 ja uutta katettua pysäköintitilaa 7 150 m3.

Saunatalon ja Niemelän talon historiallisten arvorakennusten väleihin jääneiden autioiden tonttien rakentaminen on Vaasan keskustastrategian mukaista kaupunkirakenteen tiivistämistä. Uudesta korttelikokonaisuudesta onkin nyt muodostumassa helppoa, modernia asumista edustava asuinympäristö keskustan palveluiden ja liikenneyhteyksien äärelle.

Korttelin yhteiskäyttöiset oleskelu- ja leikkipaikat sijoittuvat rakennusten rajaamille pihakansille ja aidatuille pihoille, ja ne on jäsennelty laatoituksin, viherkattorakentein ja monimuotoisin istutuksin. Polkupyörille löytyy säilytystilaa talokohtaisten paikkojen lisäksi, Niemelän 1940-luvun asuin- ja liiketalon kellariin toteutetun pysäköintihallin yhteisvarastosta.

Uudisrakennusten julkisivut ovat valkoiseksi rapatut ja niissä on tummalla, rustiikkisella tiilellä muurattuja tehostekenttiä. Parvekkeiden taustaseinät ovat lämminsävyistä, palosuojattua puupaneelia ja parvekekaiteet valkoista lasia. Rakennukset toteutetaan korkeatasoisin laatuperiaattein.

Kaupunkirakenteessa 8-kerroksinen As. oy Vaasan Verde ja 7-kerroksinen As. oy Vaasan Celeste ovat osa rautatien suuntaisten tornitalojen kokonaisuutta. Rakennuksista avautuukin upeita näkymiä laajalle kaikkiin ilmansuuntiin merelle saakka sekä valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi luokiteltuun Asemapuistoon (RKY, Museovirasto, 2009).

Kaavavaiheen viitesuunnitelmista vastasi arkkitehti SAFA Hanna Kangas. Kohteiden pääsuunnittelijana toimii arkkitehti SAFA Meri Ruuskanen ja tietomallivastaavana Mika Nieminen.