Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit Oy:n varatoimitusjohtaja Ulla Passoja, Laation hallituksen puheenjohtaja Meri Ruuskanen, Laation osakkaat ja arkkitehdit Hanna Kangas ja Jukka Laaksonen sekä UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

 

UKI Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Laatio Oy ovat solmineet yrityskaupan. Kaupassa UKI Arkkitehdit Oy ostaa Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n osakekannan. 

Arkkitehtitoimisto Laation toimitusjohtaja Weikko Kotila sanoo, että yrityksen tulevaisuutta oli mietitty omistajien kesken jo jonkin aikaa. Mikko Heikkisen aloitteen jälkeen neuvottelut etenivät luontevasti ja positiivisessa hengessä.

”Historiassa olemme olleet kilpailijoita, koviakin sellaisia. Nyt pitkäaikaiset tunnetut toimijat alkavat vetää yhtä köyttä”, sanoo UKI Arkkitehtien toimitusjohtaja Mikko Heikkinen.

”Olemme tehneet yhteistyötä reilut kaksi vuotta Suomessa ja ulkomaan projekteissa. On tultu hyvin toimeen, ja niin syntyi halu yhteistyön syventämiseen”, hän jatkaa.

Tutut yhteyshenkilöt ja suunnittelijat säilyvät

Laatio Oy jatkaa yrityksenä oman henkilökuntansa voimin toistaiseksi. Asiakkaita palvelevat edelleen tutut suunnittelijat. UKI Arkkitehtien ja Laation resursseja tullaan hyödyntämään parhaalla tavalla ja näin vielä parantamaan asiakaspalvelua.

”UKI on meille sopiva yhteistyökumppani, oululainen vakaa ja perinteinen toimija. Olemme loppujen lopuksi aika samankaltaisia yrityksiä, joilla on yhteneväisyyksiä historiassa. Näemme yhdistymisessä paljon mahdollisuuksia”, Kotila perustelee.

Heikkinen ja Kotila korostavat asiakkaan näkökulmaa ja tutun, laadukkaan palvelun jatkuvuutta. 

”Yhteyshenkilöt ja suunnittelijat säilyvät niin UKI:n kuin Laation hankkeissa ennallaan. Jatkossa voimme palvella asiakkaita paremmin ja tarjota monipuolisemman kokonaisuuden: maankäyttö, kaavoitus, kaupunkisuunnittelu, asuntosuunnittelu, liike- ja toimitilasuunnittelu, peruskorjaus ja restaurointi”, he sanovat.

Yhdistyminen vastaa markkinan muutokseen

UKI Arkkitehdit on viime vuosina kasvanut tasaisesti, ja se työllistää kaupan jälkeen yli 90 arkkitehtisuunnittelun ammattilaista Oulussa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

UKI:n menestystä ovat vauhdittaneet monipuoliset kohteet kuten koulusuunnittelu sekä suuret sairaalahankkeet OYS, Tays sekä Laakson sairaala Helsingissä ja Meilahden kampuksen yhteyteen rakennettava uusi Tammisairaala.

Mikko Heikkisen mukaan julkisessa hankinnassa olevissa isoissa hankkeissa referenssivaatimukset täyttyvät vain suurimmilla suunnittelutoimistoilla. Yrityskauppa onkin UKI:n keino lujittaa paikkaansa Suomen johtavien toimistojen joukossa.

”Ala keskittyy, ja keskisuurillakin arkkitehtitoimistoilla palvelujen myynti on hankaloitunut. Jotta toimisto voi tarjota isoja ja merkittäviä hankkeita, se tarvitsee runsaasti resursseja ja referenssejä lyhyeltä aikaväliltä. Me aiomme jatkossakin kuulua tähän joukkoon”, sanoo Heikkinen.

Heikkisen ja Kotilan mukaan molempien pitkäikäisten toimistojen ytimessä ovat kyvykkyys, asiantuntemus, luotettavuus ja laatu. 

”Voimme tuottaa uudentyyppisiä palveluja, joita ei perinteisesti osata arkkitehtitoimistolta odottaa. Monipuolisuutta maankäytöstä designiin ja sisustussuunnitteluun asti. Yhdessä olemme vahvempia myös ulkomaanprojekteissa”, sanovat Heikkinen ja Kotila.

Lisätietoja:

Weikko Kotila
Arkkitehtitoimisto Laatio Oy
p. 050 3149 313
weikko.kotila@laatioark.fi


Mikko Heikkinen
UKI Arkkitehdit Oy
p. 050 305 5496
mikko.heikkinen@ukiark.fi

Arkkitehtitoimisto Laatio on pitkän linjan suunnittelutoimisto, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita ja vuosikymmenten aikana kerättyä osaamista maankäytön, liike- ja toimitilojen, asuinrakennusten sekä peruskorjaus- ja restaurointisuunnittelun aloilla. Olemme tehneet kiinteistöjen kehittämishankkeita asiakkaiden lähökohdista eri puolille Suomea ja yhteistyössä UKI Arkkitehtien kanssa myös ulkomaille.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy, valikoituja referenssejä:
- Stockmann Helsingin tavaratalo: laajennus ja peruskorjaus sekä Mannerheimintien P-laitos, n. 123 000 m² (liikerakentaminen)
- Oulun Puistovahti, 16 kerrosta (asuntorakentaminen)
- Technopolis Oulu ja Aviapolis Vantaa, yht. n. 150 000 m² (toimitilarakentaminen)
- Oulun tuomiokirkko, rak. 1777, 1831 (restaurointi ja laajennus)
- Alppilan Rajavillen alue, n. 90 000 kem² (maankäytön suunnittelu)

UKI Arkkitehdit on virtuaalisen suunnittelun edelläkävijä ja suunnittelun huippuasiantuntija jo vuodesta 1958. Uskomme yhteistyön voimaan – voitamme yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Korkeatasoisen arkkitehtuurin ja parhaan toiminnallisuuden suunnittelussa hyödynnämme uniikkia ymmärrystä yhteistyön vaatimuksista. Käytämme hankkeissamme kehittämäämme vuorovaikutteista VALO™-menetelmää. ukiark.fi

UKI Arkkitehdit Oy, valikoituja referenssejä:
- OYS Tulevaisuuden sairaala 2030 uudistamisohjelma, PPSHP: Uudistamisohjelma jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan tilat ja toiminta päivitetään vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon tarpeisiin. n. 220 000 brm² (Terveys ja hyvinvointi)
- Äänekosken biotuotetehdas, Metsä Fibre: Rakennushetkellään pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava tuotantolaitos. 91 400 brm² (Teollisuus ja infra)
- Vierailukeskus Pro Nemus, Metsä Fibre: Biotuotetehdasalueella sijaitseva Pro Nemus on Metsä Groupin puurakenteinen vierailukeskus. 1 035 brm² (Liike- ja toimitilat)
- Kauppakeskus Valkea, Osuuskauppa Arina: Kauppakeskus Valkea on kahdesta korttelista ja niitä yhdistävästä katetusta katutilasta muodostuva ainutlaatuinen kokonaisuus Oulun sydämessä. n. 50 000 brm² (Liike- ja toimitilat)
- Chydeniuksen koulu, Kokkolan Kaupunki: 320 oppilaan ruotsinkielinen alakoulu. 5 200 brm² (Oppiminen ja kulttuuri)