Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

12.10.2017

Toimitilauudistuksia Kirjatalossa

Alvar Aallon suunnittelemassa Kirjatalossa Helsingin Pohjoisesplanadilla avattiin vuosi sitten UMA-coworking toimitila. Tilan on vuokrannut ja toteuttanut perinteikkään Akateemisen Kirjakaupan kirjasalin ylemmälle parvelle oululainen Technopolis –kiinteistöyhtiö. Technopoliksen ensimmäinen UMA-konseptin mukainen toimitila sai niin suuren suosion, että tilaa laajennettiin Kirjatalon toimistosiipeen kuluvan vuoden keväällä.
UMA-konseptin toteutuminen yhteen maailman merkittävimpiin kuuluvaan moderniin sisätilaan onnistui ennakkoluulottomalla asenteella niin kiinteistönomistajan, rakennussuojeluviromaisen kuin Alvar Aalto -säätiön asiamiehen taholtakin.
Kirjakaupan taustaäänet ja atrium kattoikkunoineen muodostavat coworking –tilaan ainutlaatuisen ilmapiirin. Asiakastyytyväisyysmittauksissa työympäristö onkin saanut poikkeuksellisen hyvän NPS-mittauslukeman 71 (normaalisti keskisarvo 21).
Toimistomme on suunnitellut Technopolikselle sen ensimmäisistä tiloista alkaen yli 200 000 m2 toimitiloja 30 vuoden aikana. Stockmannille olemme suunnitelleet paitsi Helsingin tavaratalon laajaa laajennus- ja muutostyötä myös Alvar Aallon suunnitteleman ja asemakaavalla suojellun Kirjatalon uudistamisen. Töiden vastuuhenkilöinä ovat toimistossamme olleet arkkitehdit Mats Klockars, Weikko Kotila sekä Hanna Kangas.

lisätietoja toimitilakonsepteista Rakennuslehti nro 27 9/2017