Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

12.10.2017

Toimitilauudistuksia Kirjatalossa

Alvar Aallon suunnittelemassa Kirjatalossa Helsingin Pohjoisesplanadilla avattiin vuosi sitten UMA-coworking toimitila. Tilan on vuokrannut ja toteuttanut perinteikkään Akateemisen Kirjakaupan kirjasalin ylemmälle parvelle oululainen Technopolis –kiinteistöyhtiö. Technopoliksen ensimmäinen UMA-konseptin mukainen toimitila sai niin suuren suosion, että tilaa laajennettiin Kirjatalon toimistosiipeen kuluvan vuoden keväällä.
UMA-konseptin toteutuminen yhteen maailman merkittävimpiin kuuluvaan moderniin sisätilaan onnistui ennakkoluulottomalla asenteella niin kiinteistönomistajan, rakennussuojeluviromaisen kuin Alvar Aalto -säätiön asiamiehen taholtakin.
Kirjakaupan taustaäänet ja atrium kattoikkunoineen muodostavat coworking –tilaan ainutlaatuisen ilmapiirin. Asiakastyytyväisyysmittauksissa työympäristö onkin saanut poikkeuksellisen hyvän NPS-mittauslukeman 71 (normaalisti keskisarvo 21).
Toimistomme on suunnitellut Technopolikselle sen ensimmäisistä tiloista alkaen yli 200 000 m2 toimitiloja 30 vuoden aikana. Stockmannille olemme suunnitelleet paitsi Helsingin tavaratalon laajaa laajennus- ja muutostyötä myös Alvar Aallon suunnitteleman ja asemakaavalla suojellun Kirjatalon uudistamisen. Töiden vastuuhenkilöinä ovat toimistossamme olleet arkkitehdit Mats Klockars, Weikko Kotila sekä Hanna Kangas.

lisätietoja toimitilakonsepteista Rakennuslehti nro 27 9/2017