Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

16.12.2010

Stockmann Kasvu -projektin avajaiset Helsingin tavaratalossa 28.11.2010

Stockmannin huikean KASVU-projektin ("Kaikkien aikojen Stockmann – vuosisadan uudistus") valmistumisen juhlaa vietettiin sunnuntai-iltana 28.11.2010 uudistuneessa juhlavalaistussa tavaratalossa 4000 kutsuvieraan voimin.

Vuosina 2001-2010 toteutetussa tavaratalon peruskorjaus- ja laajennusprojektissa tavaratalon myyntiala lisääntyi lähes 10 000 m2. Viimeisimpänä valmistui Herkun 2. vaihe elokuussa 2010. Helsingin Stockmann on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan viidenneksi suurin tavaratalo.

Toimitusjohtaja Hannu Penttilä kokosi puheessaan yhteen pitkän projektin eri vaiheita. Erityisen haasteellista oli mm. se, että kaikki rakennustyöt toteutettiin myyntiosastoja sulkematta. Penttilä kiitti erityisesti Helsingin kaupungin johtoa, päättäjiä ja virkamiehiä luoviin ratkaisuihin pyrkineestä yhteistyöstä ja pääsuunnittelijaa Pekka Laatiota hankkeen erinomaisesta suunnittelusta.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen korosti puheessaan Stockmannin merkitystä Helsingille ja koko Suomelle. Hänen mukaansa Helsinki ei olisi Helsinki ilman Stockmannia.

Stockmann on yllättänyt suomalaisia aina uutuuksilla, niin nytkin avajaisjuhlassa. Nykysirkusryhmä Circo Aereon huikeat esitykset vanhan valopihan ilmatilassa kohahduttivat yleisöä. (Vanhan valopihan entisöinti toteutettiin vuonna 2008 Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n suunnitelmien mukaan, marmoroinnit toteutti oululainen Erikoismaalausliike Sapluuna Katja Aaltosen ja Weikko Kotilan voimin).

Muotinäytösten ohessa kuvankauniit ja komeat mallit kiertelivät uusituilla ja laajennetuilla myyntiosastoilla juhlayleisön ihasteltavina ja keskustelivat vieraiden kanssa muodin uusimmista virtauksista. (Vanhojen myyntiosastojen valaistus ja sisäilmaolosuhteet parannettiin uutta vastaaviksi.)

Stockmann Herkku, jota voitaneen luonnehtia Suomen makeimmaksi ruokakaupaksi, tarjosi vieraille ylimaallisia maistelukokemuksia kymmenissä tarjoilupisteissä. (Herkkumyymälän laajentaminen nykyiseen paikkaansa kaksi kertaa edeltäjäänsä laajemmaksi oli Kasvu-projektin tärkeimpiä ja haastavimpia töitä, ja suunnittelijana oli Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n Helsingin tiimi).

Uudessa Ravintolamaailmassa Fazerin F8 tarjosi puitteet hienostuneella ja runsaalle tarjoilulle. (Mahdollisuus toteuttaa uusi valopiha ja laajennukset yläkerrosten myyntitiloihin ratkaisi koko projektin käyntiin lähtemisen. Tätä helpotti mm. Rakennustaiteen museossa tehty arkistolöytö. Toimistomme teki tavaratalon rakennushistoriaselvityksen. "Yläkasvun" projektinvetäjänä toimi arkkitehti Päivi Ahola.)

Lue lisää Stockmann KASVU-projektista