Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

 

Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia juhlittiin yleisölle avoimessa tilaisuudessa 10.3.2018.

Seinäjoen kaupallinen keskusta rakentuu ennennäkemättömällä vauhdilla ja volyymillä. Paikoituslaitos yhdistää maanalaisena verkostona keskustan uudistuvat korttelit. Kaupungin päättäjien ja viranhaltijoiden yksituumaisuus sekä kaupungin ja paikallisten toimijoiden merkittävät panostukset keskustan infrarakenteen, uusien liike-asuinrakennusten ja toimitilojen kaltaisiin hankkeisiin ovat Seinäjoen kaupungin nykyisen menestyksen taustalla.

Toriparkiksi nimetty pysäköintilaitos käsittää 235 autopaikkaa ja sijaitsee aivan Seinäjoen ydinkeskustan uudistettavan Keskustorin alla. Toriparkista on yhteydet useisiin viereisten kiinteistöjen maanalaisiin pysäköintitiloihin ja tulevaisuudessa maanalainen paikoitusverkosto tulee käsittämään jopa 1600 autopaikan kokonaisuuden keskustakorttelien alla.

Toriparkin suunnittelussa on painotettu paitsi tilojen selkeyttä ja helppokäyttöisyyttä myös tilaajan erityisellä myötävaikutuksella viihtyisyyttä ja korkealaatuista visuaalista ilmettä.
Paikoitushallissa on mm. runsaasti tiloja hahmottavia tehosteväripintoja sekä suuri taideteos. Ajamisen helppouteen, hyvään valaistukseen ja opastukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Pysäköintihallin houkuttelevuus ja helppo käytettävyys on takeena siitä, että autoilevat kaupunkilaiset ja matkustajat saapuvat jälleen Seinäjoen uudistuneeseen keskukseen. Toriparkki edesauttaa kävelypainotteisemman ydinkeskustan kehittämistä edelleen. Uusi Keskustori ja siihen liittyvä uusi Koulukadun kävelykatualue valmistuvat 2018 lopussa.

Pysäköintilaitoksen pääsuunnittelijana on toiminut Weikko Kotila ja vastaavana suunnittelijana Eija Martinkauppi. Tilaajan Seipark Oy:n edustajana on ollut toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

Jaana Maijalan teos "Seuralaiset"