Uusimmat uutiset

29.04.2019

Seinäjoen uusi Keskustori on otettu käyttöön

Seinäjoen uuden Keskustorin avajaisia vietettiin lauantaina 27.4.  Uusi tori-...

Lue lisää

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

  Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle...

Lue lisää

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

  Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia...

Lue lisää

06.04.2017

Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitoksen peruskiven muuraus

Seinäjoen keskusta uudistuu kaupungin ja yksityisten hankkeiden kautta tavalla, jota voi vain hämmästellä. Seinäjoen kaupungin päättäjien, virkaportaan ja kaupungin liikelaitosten yksituumaisuus ja tahto keskustan kehittämiseen kantaa hedelmää ennen näkemättömällä tavalla. Tämä oli kuultavissa ja nähtävissä Keskustorin pysäköintilaitoksen lämminhenkisessä peruskiven muuraustilaisuudessa. Keskustorin lisäksi rakennetaan ympärillä kolmea korkeaa liike-asuinrakennusta.

Seipark Oy rakennuttaa torikannen alapuolelle 200-paikkaisen pysäköintilaitoksen, josta tulee olemaan yhteys useisiin naapurikiinteistöjen kellaripaikoituksiin. Tulevaisuudessa maanalainen paikoitusverkosto tulee käsittäämään jopa 1600 autopaikan kokonaisuuden keskustakorttelien alla. Tämä tulee olemaan ainutlaatuinen kokonaisuus maasamme ja vahvistaa nyt kehitykseen päässeen ydinkeskustan muuntautumista maakunnan kaupalliseksi magneetiksi.

Asukas- ja käyttäjälähtöinen osallistava suunnittelu on antanut lähtökohdat torialueen suunnittelulle. Uudesta Keskustorista tulee kaupungin toiminnallinen keskipiste, joka tullaan yhdistämään Aalto-keskukseen kävelyvyöhykkeellä. Into Seinäjoki vetää hankkeita, joilla hankitaan torille julkista taidetta ja tehdään puitteet erilaisille tapahtumille.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy vastaa kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Pääsuunnittelijana hankkeessa toimii Weikko Kotila ja vastaavana arkkitehtina pysäköintilaitoksen osalla Eija Martinkauppi sekä Keskustorin osalla Hanna Kangas.

Keskustorin rakentamisen edistymistä voit seurata reaaliaikaisesti linkistä:

http://meidanseinajoki.fi/tuoreimmat-kuulumiset/keskustori-live/