Uusimmat uutiset

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

06.04.2017

Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitoksen peruskiven muuraus

Seinäjoen keskusta uudistuu kaupungin ja yksityisten hankkeiden kautta tavalla, jota voi vain hämmästellä. Seinäjoen kaupungin päättäjien, virkaportaan ja kaupungin liikelaitosten yksituumaisuus ja tahto keskustan kehittämiseen kantaa hedelmää ennen näkemättömällä tavalla. Tämä oli kuultavissa ja nähtävissä Keskustorin pysäköintilaitoksen lämminhenkisessä peruskiven muuraustilaisuudessa. Keskustorin lisäksi rakennetaan ympärillä kolmea korkeaa liike-asuinrakennusta.

Seipark Oy rakennuttaa torikannen alapuolelle 200-paikkaisen pysäköintilaitoksen, josta tulee olemaan yhteys useisiin naapurikiinteistöjen kellaripaikoituksiin. Tulevaisuudessa maanalainen paikoitusverkosto tulee käsittäämään jopa 1600 autopaikan kokonaisuuden keskustakorttelien alla. Tämä tulee olemaan ainutlaatuinen kokonaisuus maasamme ja vahvistaa nyt kehitykseen päässeen ydinkeskustan muuntautumista maakunnan kaupalliseksi magneetiksi.

Asukas- ja käyttäjälähtöinen osallistava suunnittelu on antanut lähtökohdat torialueen suunnittelulle. Uudesta Keskustorista tulee kaupungin toiminnallinen keskipiste, joka tullaan yhdistämään Aalto-keskukseen kävelyvyöhykkeellä. Into Seinäjoki vetää hankkeita, joilla hankitaan torille julkista taidetta ja tehdään puitteet erilaisille tapahtumille.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy vastaa kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Pääsuunnittelijana hankkeessa toimii Weikko Kotila ja vastaavana arkkitehtina pysäköintilaitoksen osalla Eija Martinkauppi sekä Keskustorin osalla Hanna Kangas.

Keskustorin rakentamisen edistymistä voit seurata reaaliaikaisesti linkistä:

http://meidanseinajoki.fi/tuoreimmat-kuulumiset/keskustori-live/