Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

13.02.2013

Rakennushistoriaselvityksiä

Suunniteltaessa kaupunkikeskustojen keskeisten korttelien tai merkittävien yksittäisten rakennusten muutostöitä on tavaksi muodostunut tehdä kohteista rakennushistoriaselvitys. Selvityksissä ovat tärkeää taustatietoa niin kaavoitusta tekeville, suojelukysymyksiä käsitteleville kuin rakennuslupia myöntäville viranomaisillekin. Lisäksi rakennushistoriaselvitykset antavat eloisan kuvan rakennusten nykyisyydestä, historiasta, rakentamisvaiheista ja myös nykyistä edeltäneistä, jo hävinneistä taloista. Selvityksissä on asemakaavahistoriaa, vanhoja piirustuksia, valokuva-aineistoa ja haastattelutietoa.

Toimistomme on tehnyt kymmeniä rakennushistoriaselvityksiä eri puolille Suomea. Teimme ensimmäisten arkkitehtitoimistojen joukossa rakennusten historiakuvauksia jo 1980-90 –lukujen taitteessa. Viimeisimmät rakennushistoriaselvityksemme kuvaavat Vikkulan talon korttelin (Oulussa), Kirjatalon (Helsingissä), Keskon pääkonttorin (Katajanokalla) ja VR:n varikkoalueen (Oulussa) rakennusten vaiheita. Kaikista rakennushistoriaselvityksistä on kopiot paikallisilla museoviranomaisilla.

Viimeisimpien rakennushistoriaselvitysten tekijöinä ovat toimistossamme olleet Eija Martinkauppi, Anu Kortet, Päivi Ahola ja Weikko Kotila.