Uusimmat uutiset

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

  Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia...

Lue lisää

21.12.2017

Bergbomin makasiinin siirto aloittaa Oulun kauppatorin uudistamisen

Oululaisen tervaporvarikauden mahtirakennus Bergbomin makasiini siirrettiin...

Lue lisää

12.10.2017

Syntymäpäivähaastattelu - Jukka Laaksonen 60 vuotta

Toimistomme osakas ja pitkäaikainen työntekijä arkkitehti SAFA, Tkl Jukka...

Lue lisää

13.02.2013

Rakennushistoriaselvityksiä

Suunniteltaessa kaupunkikeskustojen keskeisten korttelien tai merkittävien yksittäisten rakennusten muutostöitä on tavaksi muodostunut tehdä kohteista rakennushistoriaselvitys. Selvityksissä ovat tärkeää taustatietoa niin kaavoitusta tekeville, suojelukysymyksiä käsitteleville kuin rakennuslupia myöntäville viranomaisillekin. Lisäksi rakennushistoriaselvitykset antavat eloisan kuvan rakennusten nykyisyydestä, historiasta, rakentamisvaiheista ja myös nykyistä edeltäneistä, jo hävinneistä taloista. Selvityksissä on asemakaavahistoriaa, vanhoja piirustuksia, valokuva-aineistoa ja haastattelutietoa.

Toimistomme on tehnyt kymmeniä rakennushistoriaselvityksiä eri puolille Suomea. Teimme ensimmäisten arkkitehtitoimistojen joukossa rakennusten historiakuvauksia jo 1980-90 –lukujen taitteessa. Viimeisimmät rakennushistoriaselvityksemme kuvaavat Vikkulan talon korttelin (Oulussa), Kirjatalon (Helsingissä), Keskon pääkonttorin (Katajanokalla) ja VR:n varikkoalueen (Oulussa) rakennusten vaiheita. Kaikista rakennushistoriaselvityksistä on kopiot paikallisilla museoviranomaisilla.

Viimeisimpien rakennushistoriaselvitysten tekijöinä ovat toimistossamme olleet Eija Martinkauppi, Anu Kortet, Päivi Ahola ja Weikko Kotila.