Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

13.02.2013

Rakennushistoriaselvityksiä

Suunniteltaessa kaupunkikeskustojen keskeisten korttelien tai merkittävien yksittäisten rakennusten muutostöitä on tavaksi muodostunut tehdä kohteista rakennushistoriaselvitys. Selvityksissä ovat tärkeää taustatietoa niin kaavoitusta tekeville, suojelukysymyksiä käsitteleville kuin rakennuslupia myöntäville viranomaisillekin. Lisäksi rakennushistoriaselvitykset antavat eloisan kuvan rakennusten nykyisyydestä, historiasta, rakentamisvaiheista ja myös nykyistä edeltäneistä, jo hävinneistä taloista. Selvityksissä on asemakaavahistoriaa, vanhoja piirustuksia, valokuva-aineistoa ja haastattelutietoa.

Toimistomme on tehnyt kymmeniä rakennushistoriaselvityksiä eri puolille Suomea. Teimme ensimmäisten arkkitehtitoimistojen joukossa rakennusten historiakuvauksia jo 1980-90 –lukujen taitteessa. Viimeisimmät rakennushistoriaselvityksemme kuvaavat Vikkulan talon korttelin (Oulussa), Kirjatalon (Helsingissä), Keskon pääkonttorin (Katajanokalla) ja VR:n varikkoalueen (Oulussa) rakennusten vaiheita. Kaikista rakennushistoriaselvityksistä on kopiot paikallisilla museoviranomaisilla.

Viimeisimpien rakennushistoriaselvitysten tekijöinä ovat toimistossamme olleet Eija Martinkauppi, Anu Kortet, Päivi Ahola ja Weikko Kotila.