Uusimmat uutiset

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

03.12.2019

As.oy Oulun Puistovahdille kunniamaininta Pohjois-Suomen paras rakennusteko -kilpailussa

Skanska Oy:lle on myönnetty kunniamaininta Pohjois-Suomen paras rakennusteko...

Lue lisää

13.05.2014

Oulun OP uudisti toimitilansa Oulun keskustassa

Oulun Osuuspankki on hankkinut lisätiloja kasvavalle toiminnalleen. Pankki peruskorjasi käyttöönsä Oulun keskustassa sijaitsevan pääkonttorinsa viereisen Kalevankulman kiinteistön. Kirkkokatu 11:n nyt remontoidut kerrokset ovat palvelleet 1950-luvulta saakka, aluksi sanomalehti Kalevan toimitiloina, ja sittemmin 1. kerroksessa liiketiloina sekä 2. kerroksessa asuntoina, toimistoina ja galleriatiloina.

Kalevankulman talon katutasokerrokseen on toteutettu ns. Asumisen maailma. Se on ainutlaatuinen palvelukokonaisuus, joka sisältää kaikki asumiseen liittyvät palvelut: rahoituksen, välityksen ja vakuuttamisen. Oulun OP- Kiinteistökeskus tarjoaa kiinteistönvälitys- sekä vuokrauspalveluja, ja Asumisen maailman yhteistyökumppanit remontointiin, kodin turvapalveluihin ja sisustamiseen liittyviä palveluja. Tiloissa toimii vuokralaisena myös oululaisen Antell-Kahvilat Oy:n uusin lounaskahvila.

Kalevankulman liiketiloihin on avattu uusi katoksella ja kulkuluiskalla varustettu sisäänkäynti Kirkkokadun pian kävelykaduksi jatkettavalta osuudelta. Kalevankulma on luokan Sr-2 suojelurakennus, joten näille julkisivumuutoksille haettiin museoviranomaisten hyväksyntä. Kiinteistön 2. kerrokseen on rakennettu uusia, valoisia toimistotiloja. Kaikki tilat on suunniteltu esteettömiksi ja ilmanvaihto uusittu. Tilojen sisustuksessa haluttiin nostaa esiin oululaisuus: seiniä elävöittävät oululaisen valokuvaaja Ilpo Okkosen Oulu-aiheiset, suurikokoiset valokuvateokset.

Myös Isonkadun konttorin puolella on tehty merkittäviä muutoksia. Kaksi uutta asiakashissiä ulotettiin kellarikerroksesta seitsemänteen kerrokseen. Porissa esivalmistettu hissikuilu nostettiin sijoituspaikkaansa sisäpihalle suurnosturilla rakennuksen yli. Lasiseinäiset hissit palvelevat sekä asiakasliikennettä että talon sisäistä liikennettä. Tällä hetkellä rakenteilla on kaksi uutta hissiä katutasosta maanalaiseen pysäköintilaitokseen, Kivisydämeen.

Uusi kulkuyhteys Isonkadun konttorista Kalevankulmaan on avattu molempiin kerroksiin. Lisäksi molempien rakennusten valomainokset on uusittu ilmeeltään yhtenäisiksi. Näin on muodostunut uusi, Isonkadun, Kirkkokadun ja Hallituskadun rajaama puolen korttelin suuruinen toimitilakokonaisuus: kiinteistöjen 2. kerroksissa toimivatkin Pohjois-Suomen laajimmat ja monipuolisimmat yrityspalvelut.

Pankin häiriöttömän toiminnan turvaaminen koko korjaustyön ajan oli ensiarvoisen tärkeää. Useaan eri vaiheeseen ajoitettujen muutostöiden laajuus oli molemmat kiinteistöt käsittäen yhteensä noin 2900 m2.

Hankkeen johtajana toimi pankinjohtaja Helinä Saarela ja projektivastaavana kiinteistöpäällikkö Hannu Antikainen.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy vastaa kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Pääsuunnittelijana toimii arkkitehti SAFA Weikko Kotila ja projektiarkkitehtina arkkitehti SAFA Meri Ruuskanen.