Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä kansainvälisessä Grand Prix Casalgrande Padana -arkkitehtuurikilpailussa. Oulun kauppahallin peruskorjauksen suunnittelutyö ja keraamisen laatoituksen oivaltava ja taidokas käyttö kyseisessä kohteessa sai kunniamaininnan Milanossa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa.

Oulun Kauppahalli on vuonna 1901 valmistunut arkkitehtitoimisto Karl Lindahl ja Walter Thomén suunnittelema keskiaikaa jäljittelevää uusgoottista tyyliä edustava punatiilirakennus, joka on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi ja on asemakaavassa suojeltu. Vuosina 2018 - 2020 hallissa toteutettiin mittavat peruskorjaustyöt tavoitteena muuttaa hallin olosuhteet tämän päivän vaatimusten mukaisiksi. Tässä yhteydessä kauppahallin talotekniset ratkaisut uusittiin lähes täysin niin sähkö-, lämmitys-, ilmanvaihto- kuin kylmäjärjestelmienkin osalta. Kauppahallille rakennettiin uusi ilmanvaihtokonehuone rakennuksen länsisiiven katolle, mikä on suurin korjaustöiden myötä tullut muutos rakennuksen ulkoasuun. Hallin henkilöstö- ja taustatilat kunnostettiin ja varsinaisen myyntihallin pinnat uusittiin korjaustöiden yhteydessä muun muassa lattiapinnoitteiden osalta. Suunnittelutyön yhtenä tavoitteena oli alkuperäisten rakennusosien säilyttäminen mahdollisuuksien mukaan ja muun muassa alkuperäiset ikkunat sekä puurakenteiset myyntilooshit on huolella entisöity.

Hankkeen suunnitteluryhmässä toimivat suunnittelijoina rakennusarkkitehti Ilkka Andersin ja sisustusarkkitehti Artemis Papageorgiou sekä pääsuunnittelijana arkkitehti Weikko Kotila. Tilaajana hankkeessa on ollut Oulun kaupunki ja toteuttajana KTC Group.

 

Kauppahallin uudistettua interiööriä (kuva: Tuuli Nikki)

 

Palkitut suunnittelijaryhmät palkintojenjakotilaisuudessa Milanossa.