Uusimmat uutiset

29.04.2019

Seinäjoen uusi Keskustori on otettu käyttöön

Seinäjoen uuden Keskustorin avajaisia vietettiin lauantaina 27.4.  Uusi tori-...

Lue lisää

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

  Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle...

Lue lisää

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

  Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia...

Lue lisää

22.05.2014

Nespresso Boutique avattiin Helsingin Rautataloon

Suomen ensimmäinen Nespresso Boutique avattiin toukokuun alussa Rautatalossa Helsingin Keskuskadulla. Laadukkaan kansainvälisen brändin mukaan toteutettu myymälä myy kuluttajille Nespresso-kahvia, kahvikoneita ja oheistuotteita.

Vuonna 1954 valmistuneen Alvar Aallon suunnitteleman Rautatalon katujulkisivu sekä pääsisäänkäynti, portaikko ja 2. kerroksen valopiha on suojeltu rakennussuojelulain nojalla vuonna 1991. Nespresson myymälä sijoittuu rakennuksen 1. kerrokseen, jossa on alussa sijainnut kaksi erillistä liikettä – Hilden ja Tampuku – joiden interiöörejä Alvar Aallon toimisto ei tiettävästi ole suunnitellut.

Nespresson myymälöiden visuaalisen ilmeen on suunnitellut italialainen arkkitehti Aldo Parisotto. Saksalainen sisustusarkkitehtitoimisto CRi Cronauer + Romani Innenarchitekten ohjasi suunnittelua ja Arkkitehtitoimisto Laatio toimi paikallisena arkkitehtina huolehtien viranomaisyhteyksistä, toteutussuunnittelusta sekä rakennuttamisesta. Italialainen kalustevalmistaja Italcom valmisti ja asensi korkealaatuiset ruusupuiset kiintokalusteet.

Pääsuunnittelijana projektissa toimi arkkitehti SAFA Weikko Kotila ja projektipäällikkönä ja -arkkitehtina arkkitehti SAFA Päivi Ahola. Toimistomme oli tilaajan pyynnöstä vastuussa koko hankkeen kaikista rakennuttamistehtävistä.