Uusimmat uutiset

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

03.12.2019

As.oy Oulun Puistovahdille kunniamaininta Pohjois-Suomen paras rakennusteko -kilpailussa

Skanska Oy:lle on myönnetty kunniamaininta Pohjois-Suomen paras rakennusteko...

Lue lisää

22.05.2014

Nespresso Boutique avattiin Helsingin Rautataloon

Suomen ensimmäinen Nespresso Boutique avattiin toukokuun alussa Rautatalossa Helsingin Keskuskadulla. Laadukkaan kansainvälisen brändin mukaan toteutettu myymälä myy kuluttajille Nespresso-kahvia, kahvikoneita ja oheistuotteita.

Vuonna 1954 valmistuneen Alvar Aallon suunnitteleman Rautatalon katujulkisivu sekä pääsisäänkäynti, portaikko ja 2. kerroksen valopiha on suojeltu rakennussuojelulain nojalla vuonna 1991. Nespresson myymälä sijoittuu rakennuksen 1. kerrokseen, jossa on alussa sijainnut kaksi erillistä liikettä – Hilden ja Tampuku – joiden interiöörejä Alvar Aallon toimisto ei tiettävästi ole suunnitellut.

Nespresson myymälöiden visuaalisen ilmeen on suunnitellut italialainen arkkitehti Aldo Parisotto. Saksalainen sisustusarkkitehtitoimisto CRi Cronauer + Romani Innenarchitekten ohjasi suunnittelua ja Arkkitehtitoimisto Laatio toimi paikallisena arkkitehtina huolehtien viranomaisyhteyksistä, toteutussuunnittelusta sekä rakennuttamisesta. Italialainen kalustevalmistaja Italcom valmisti ja asensi korkealaatuiset ruusupuiset kiintokalusteet.

Pääsuunnittelijana projektissa toimi arkkitehti SAFA Weikko Kotila ja projektipäällikkönä ja -arkkitehtina arkkitehti SAFA Päivi Ahola. Toimistomme oli tilaajan pyynnöstä vastuussa koko hankkeen kaikista rakennuttamistehtävistä.