Uusimmat uutiset

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

22.05.2014

Nespresso Boutique avattiin Helsingin Rautataloon

Suomen ensimmäinen Nespresso Boutique avattiin toukokuun alussa Rautatalossa Helsingin Keskuskadulla. Laadukkaan kansainvälisen brändin mukaan toteutettu myymälä myy kuluttajille Nespresso-kahvia, kahvikoneita ja oheistuotteita.

Vuonna 1954 valmistuneen Alvar Aallon suunnitteleman Rautatalon katujulkisivu sekä pääsisäänkäynti, portaikko ja 2. kerroksen valopiha on suojeltu rakennussuojelulain nojalla vuonna 1991. Nespresson myymälä sijoittuu rakennuksen 1. kerrokseen, jossa on alussa sijainnut kaksi erillistä liikettä – Hilden ja Tampuku – joiden interiöörejä Alvar Aallon toimisto ei tiettävästi ole suunnitellut.

Nespresson myymälöiden visuaalisen ilmeen on suunnitellut italialainen arkkitehti Aldo Parisotto. Saksalainen sisustusarkkitehtitoimisto CRi Cronauer + Romani Innenarchitekten ohjasi suunnittelua ja Arkkitehtitoimisto Laatio toimi paikallisena arkkitehtina huolehtien viranomaisyhteyksistä, toteutussuunnittelusta sekä rakennuttamisesta. Italialainen kalustevalmistaja Italcom valmisti ja asensi korkealaatuiset ruusupuiset kiintokalusteet.

Pääsuunnittelijana projektissa toimi arkkitehti SAFA Weikko Kotila ja projektipäällikkönä ja -arkkitehtina arkkitehti SAFA Päivi Ahola. Toimistomme oli tilaajan pyynnöstä vastuussa koko hankkeen kaikista rakennuttamistehtävistä.