Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

02.06.2016

Kulmaleverin torni sai rakennusluvan

Oulun rakennuslautakunta myönsi 11.5.2016 rakennusluvan Oulun Heinäpäässä sijaitsevan Isokatu 87:n asuinkorttelin 1. rakennusvaiheelle. Puistokadun ja Limingantien kulmaan sijoittuvan tontin ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan 16-kerroksinen asuinrakennus ja 112-paikkainen maanalainen paikoitushalli. As. Oy Oulun Puistovahdissa on 95 asuntoa, ja sen maantasokerroksessa liiketilaa. Kerrosalaa on yht. n. 7200 kem2 ja tilavuutta n. 40000 m3.

Julkisivun kevyen, pyöreän ulkopinnan muodostavat värilasista tehdyt parvekekaiteet, parvekelasitukset siroine hopeansävyisine välisäleikköineen sekä kerrosten väliset alumiinikaistat. Parvekekaiteissa on käytetty harmaata ja keltaista värilasia. Tornin 3-kerroksisesta jalustaosasta alkavat valkoiset ja tummanharmaat betoniosat jatkuvat kevyen ulkokuoren sisältä kuultavina aina kattokerrokseen saakka. Tornin alaosassa on lisäksi käytetty valkoista graafista betonia. Valaistuina tornin julkisivut toimivat maamerkkinä myös pimeällä.

Pistetaloratkaisun ansiosta asuntopohjat avautuvat valoisina ja toimivina moneen ilmansuuntaan. Ylimmän kerroksen asunnoissa on kattoterassit ja puolilämpimät parvekkeet.

Hankkeen 1. vaiheen rakentaminen alkaa syksyllä 2016. Toisessa rakennusvaiheessa toteutetaan 5-kerroksinen asuintalo-osa liiketiloineen, As Oy Puistokartano.

Pääsuunnittelijana toimii toimistossamme arkkitehti SAFA, TkL Jukka Laaksonen.