Uusimmat uutiset

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

  Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia...

Lue lisää

21.12.2017

Bergbomin makasiinin siirto aloittaa Oulun kauppatorin uudistamisen

Oululaisen tervaporvarikauden mahtirakennus Bergbomin makasiini siirrettiin...

Lue lisää

12.10.2017

Syntymäpäivähaastattelu - Jukka Laaksonen 60 vuotta

Toimistomme osakas ja pitkäaikainen työntekijä arkkitehti SAFA, Tkl Jukka...

Lue lisää

02.06.2016

Kulmaleverin torni sai rakennusluvan

Oulun rakennuslautakunta myönsi 11.5.2016 rakennusluvan Oulun Heinäpäässä sijaitsevan Isokatu 87:n asuinkorttelin 1. rakennusvaiheelle. Puistokadun ja Limingantien kulmaan sijoittuvan tontin ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan 16-kerroksinen asuinrakennus ja 112-paikkainen maanalainen paikoitushalli. As. Oy Oulun Puistovahdissa on 95 asuntoa, ja sen maantasokerroksessa liiketilaa. Kerrosalaa on yht. n. 7200 kem2 ja tilavuutta n. 40000 m3.

Julkisivun kevyen, pyöreän ulkopinnan muodostavat värilasista tehdyt parvekekaiteet, parvekelasitukset siroine hopeansävyisine välisäleikköineen sekä kerrosten väliset alumiinikaistat. Parvekekaiteissa on käytetty harmaata ja keltaista värilasia. Tornin 3-kerroksisesta jalustaosasta alkavat valkoiset ja tummanharmaat betoniosat jatkuvat kevyen ulkokuoren sisältä kuultavina aina kattokerrokseen saakka. Tornin alaosassa on lisäksi käytetty valkoista graafista betonia. Valaistuina tornin julkisivut toimivat maamerkkinä myös pimeällä.

Pistetaloratkaisun ansiosta asuntopohjat avautuvat valoisina ja toimivina moneen ilmansuuntaan. Ylimmän kerroksen asunnoissa on kattoterassit ja puolilämpimät parvekkeet.

Hankkeen 1. vaiheen rakentaminen alkaa syksyllä 2016. Toisessa rakennusvaiheessa toteutetaan 5-kerroksinen asuintalo-osa liiketiloineen, As Oy Puistokartano.

Pääsuunnittelijana toimii toimistossamme arkkitehti SAFA, TkL Jukka Laaksonen.