Uusimmat uutiset

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

03.12.2019

As.oy Oulun Puistovahdille kunniamaininta Pohjois-Suomen paras rakennusteko -kilpailussa

Skanska Oy:lle on myönnetty kunniamaininta Pohjois-Suomen paras rakennusteko...

Lue lisää

02.06.2016

Kulmaleverin torni sai rakennusluvan

Oulun rakennuslautakunta myönsi 11.5.2016 rakennusluvan Oulun Heinäpäässä sijaitsevan Isokatu 87:n asuinkorttelin 1. rakennusvaiheelle. Puistokadun ja Limingantien kulmaan sijoittuvan tontin ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan 16-kerroksinen asuinrakennus ja 112-paikkainen maanalainen paikoitushalli. As. Oy Oulun Puistovahdissa on 95 asuntoa, ja sen maantasokerroksessa liiketilaa. Kerrosalaa on yht. n. 7200 kem2 ja tilavuutta n. 40000 m3.

Julkisivun kevyen, pyöreän ulkopinnan muodostavat värilasista tehdyt parvekekaiteet, parvekelasitukset siroine hopeansävyisine välisäleikköineen sekä kerrosten väliset alumiinikaistat. Parvekekaiteissa on käytetty harmaata ja keltaista värilasia. Tornin 3-kerroksisesta jalustaosasta alkavat valkoiset ja tummanharmaat betoniosat jatkuvat kevyen ulkokuoren sisältä kuultavina aina kattokerrokseen saakka. Tornin alaosassa on lisäksi käytetty valkoista graafista betonia. Valaistuina tornin julkisivut toimivat maamerkkinä myös pimeällä.

Pistetaloratkaisun ansiosta asuntopohjat avautuvat valoisina ja toimivina moneen ilmansuuntaan. Ylimmän kerroksen asunnoissa on kattoterassit ja puolilämpimät parvekkeet.

Hankkeen 1. vaiheen rakentaminen alkaa syksyllä 2016. Toisessa rakennusvaiheessa toteutetaan 5-kerroksinen asuintalo-osa liiketiloineen, As Oy Puistokartano.

Pääsuunnittelijana toimii toimistossamme arkkitehti SAFA, TkL Jukka Laaksonen.