Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

21.12.2017

Bergbomin makasiinin siirto aloittaa Oulun kauppatorin uudistamisen

Oululaisen tervaporvarikauden mahtirakennus Bergbomin makasiini siirrettiin Saaristonkadun varteen alkuperäiseltä paikaltaan nykyisen Vänmannin saaren sillan kupeesta täsmälleen 40 vuotta sitten (8.12.1977). Siirto aloitti torialueen muutostyöt siihen asuun, jollaisena me sen nykyään tunnemme. Vänmannin saaren teatteri ja Hotelli Vaakuna olivat jo käytössä ja kirjastoa alettiin rakentaa. Pian purettiin linja-autoasema ja huoltamo ja rakennettiin torin paikoitusalueet. Punamullattujen aittojen siirto nykyiselle paikalleen ja Kiikelin rakentaminen täydensivät torialueen miljöön.

Yksityiset tahot ovat kiinnostuneet kehittämään torialuetta senkin jälkeen kun toria reunustavat vanhat rakennukset ovat saaneet uuden elämän. Paljon keskustelua herättänyt Torihotellihanke sai alkunsa kymmenen vuotta sitten. Toriaitat ovat muuttuneet ravintolatoiminnan tukikohdiksi. Torikauppiaat hakevat uutta näkyvyyttä mm. luomutuotteiden myynnillä. Myös Oulun kaupunki on osoittanut halua kehittää torialuetta. Onkin järjestetty useita suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuja, jotka eivät valitettavasti ole johtaneet vielä konkreettisiin tuloksiin. Viimeisin on paraikaa meneillään oleva ”Saunamaailma Kiikeliin” –kilpailu. Turhan usein yksityiset kauppatorin hankkeet ovat herättäneet myös äänekästä vastustusta, vaikka uudistuva tori olisikin kaikkien oululaisten edun mukainen asia mm. matkailun näkökulmasta.

Bergbomin makasiinin juuri tapahtunut siirto aloitti Oulun kauppatorin uudistumisen ja Torihotelli –hankkeen toteuttamisen. Osana kokonaisuutta peruskorjataan kauppahalli ja torialuetta uudistetaan mm. korjaamalla laiturit. Toivoa sopii, että muutkin torialueen hankkeet tulevat toteutumaan ja tuovat osaltaan elämää ja vetovoimaa Oulun keskustaan.

Toimistomme on mukana aittojen siirtojen yhteydessä tarvittavassa suunnittelussa sekä kauppahallin peruskorjauksen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana. Pääsuunnittelijana toimii Weikko Kotila ja vastaavana arkkitehtina Anu Kortet. Torihotellin pääsuunnittelijana ja vastaavana arkkitehtina toimii Jukka Laaksonen.