Uusimmat uutiset

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

  Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia...

Lue lisää

21.12.2017

Bergbomin makasiinin siirto aloittaa Oulun kauppatorin uudistamisen

Oululaisen tervaporvarikauden mahtirakennus Bergbomin makasiini siirrettiin...

Lue lisää

12.10.2017

Syntymäpäivähaastattelu - Jukka Laaksonen 60 vuotta

Toimistomme osakas ja pitkäaikainen työntekijä arkkitehti SAFA, Tkl Jukka...

Lue lisää

21.12.2017

Bergbomin makasiinin siirto aloittaa Oulun kauppatorin uudistamisen

Oululaisen tervaporvarikauden mahtirakennus Bergbomin makasiini siirrettiin Saaristonkadun varteen alkuperäiseltä paikaltaan nykyisen Vänmannin saaren sillan kupeesta täsmälleen 40 vuotta sitten (8.12.1977). Siirto aloitti torialueen muutostyöt siihen asuun, jollaisena me sen nykyään tunnemme. Vänmannin saaren teatteri ja Hotelli Vaakuna olivat jo käytössä ja kirjastoa alettiin rakentaa. Pian purettiin linja-autoasema ja huoltamo ja rakennettiin torin paikoitusalueet. Punamullattujen aittojen siirto nykyiselle paikalleen ja Kiikelin rakentaminen täydensivät torialueen miljöön.

Yksityiset tahot ovat kiinnostuneet kehittämään torialuetta senkin jälkeen kun toria reunustavat vanhat rakennukset ovat saaneet uuden elämän. Paljon keskustelua herättänyt Torihotellihanke sai alkunsa kymmenen vuotta sitten. Toriaitat ovat muuttuneet ravintolatoiminnan tukikohdiksi. Torikauppiaat hakevat uutta näkyvyyttä mm. luomutuotteiden myynnillä. Myös Oulun kaupunki on osoittanut halua kehittää torialuetta. Onkin järjestetty useita suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailuja, jotka eivät valitettavasti ole johtaneet vielä konkreettisiin tuloksiin. Viimeisin on paraikaa meneillään oleva ”Saunamaailma Kiikeliin” –kilpailu. Turhan usein yksityiset kauppatorin hankkeet ovat herättäneet myös äänekästä vastustusta, vaikka uudistuva tori olisikin kaikkien oululaisten edun mukainen asia mm. matkailun näkökulmasta.

Bergbomin makasiinin juuri tapahtunut siirto aloitti Oulun kauppatorin uudistumisen ja Torihotelli –hankkeen toteuttamisen. Osana kokonaisuutta peruskorjataan kauppahalli ja torialuetta uudistetaan mm. korjaamalla laiturit. Toivoa sopii, että muutkin torialueen hankkeet tulevat toteutumaan ja tuovat osaltaan elämää ja vetovoimaa Oulun keskustaan.

Toimistomme on mukana aittojen siirtojen yhteydessä tarvittavassa suunnittelussa sekä kauppahallin peruskorjauksen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana. Pääsuunnittelijana toimii Weikko Kotila ja vastaavana arkkitehtina Anu Kortet. Torihotellin pääsuunnittelijana ja vastaavana arkkitehtina toimii Jukka Laaksonen.