Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on valmistunut ja otettu käyttöön huhtikuussa. As. oy Kokkolan Niemenkulman tontti sijoittuu keskustan ruutukaava-alueelle K.H. Renlundin museona toimivan Roosin talon (1813) viereen.  

Rakennukset ovat nelikerroksisia, harjakattoisia ja julkisivupinnoiltaan rapattuja lämpimän keltaisen ja okran sävyihin. Näin ne liittyvät luontevasti olevaan vanhaan kaupunkirakenteeseen. Pysäköinti on järjestetty pääosin pihakannen alle autokellariin. Maantasokerroksen tiloihin kadun puolella on sijoitettu liiketiloja. Osaan asunnoista parvekkeet on toteutettu puolilämpiminä viherhuoneina ja ylimpien kerrosten asunnoissa lasikattoisina puolilämpiminä terassitiloina.

Niemenkulman kiinteistöissä on yhteensä 70 asuntoa, jotka vaihtelevat kooltaan pienistä yksiöistä tilaviin viiden huoneen perheasuntoihin. Rakennuksen ovat laajuudeltaan 2000 ja 2815 kem2. Näiden bruttoala on yhteensä 7070 brm2, josta kellarin osuus on 2255 brm2. Lisäksi autohallin ala on 1761 m2.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on vastannut kaavavaiheen viitesuunnittelusta sekä kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta; pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti SAFA Tkl Jukka Laaksonen ja kohteen tilaajana ja toteuttajana Lakea Oy.