Uusimmat uutiset

24.10.2019

Wärtsilän toimitalohanke Powergate II Vaasassa valmistunut

Vaasa Airport Parkin yrityspuiston alueelle sijoittuva Powergate II -hanke on...

Lue lisää

29.04.2019

Seinäjoen uusi Keskustori on otettu käyttöön

Seinäjoen uuden Keskustorin avajaisia vietettiin lauantaina 27.4.  Uusi tori-...

Lue lisää

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

  Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle...

Lue lisää

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

 

Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle ydinkeskustan palveluiden sekä Kustaanlinnanpuiston, Lehmuspuiston ja Räätälinsaaren muodostaman kauniin puistovyöhykkeen tuntumaan. Alueen ominaispiirteitä ovat meren läheisyys ja rauhalliset palokujat.

 

Vaaleasävyisessä Silviassa asuntokoot vaihtelevat yksiöistä ja kaksioista tilaviin perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on suuret ikkunat sekä lasitettu tai puolilämmin parveke. Maantasokerroksen asunnoissa on lasitettujen terassien jatkeena etelään avautuvat avoterassit. Samassa korttelipihassa sijaitsee A.W. Stenforsin v. 1905 suunnittelema jugend-henkinen puutalo, joka on siirretty Koulukadulta palokujan varteen ja korjattu asunnoksi. Yhteispihalle muodostuu suojaisa oleskelutila leikkipaikkoineen, pergoloineen, kohopenkki-istutuksineen ja viherkattoineen. As Oy Silvian asunnoista avautuu näkymiä merelle, sisäpihalle vanhan rakennuksen suuntaan sekä Koulukadulle. Autopaikat sijoittuvat kiinteistön omaan, maanalaiseen pysäköintihalliin. Asuinrakennus on laajuudeltaan n. 2 450 brm2 ja autohalli 980 brm2.

 

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on vastannut kaavavaiheen viitesuunnittelusta sekä kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta, pääsuunnittelijana arkkitehti SAFA Meri Ruuskanen. Kohteen tilaajana ja toteuttajana toimi Vaasan PEAB.