Uusimmat uutiset

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

  Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle...

Lue lisää

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

  Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia...

Lue lisää

21.12.2017

Bergbomin makasiinin siirto aloittaa Oulun kauppatorin uudistamisen

Oululaisen tervaporvarikauden mahtirakennus Bergbomin makasiini siirrettiin...

Lue lisää

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

 

Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle ydinkeskustan palveluiden sekä Kustaanlinnanpuiston, Lehmuspuiston ja Räätälinsaaren muodostaman kauniin puistovyöhykkeen tuntumaan. Alueen ominaispiirteitä ovat meren läheisyys ja rauhalliset palokujat.

 

Vaaleasävyisessä Silviassa asuntokoot vaihtelevat yksiöistä ja kaksioista tilaviin perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on suuret ikkunat sekä lasitettu tai puolilämmin parveke. Maantasokerroksen asunnoissa on lasitettujen terassien jatkeena etelään avautuvat avoterassit. Samassa korttelipihassa sijaitsee A.W. Stenforsin v. 1905 suunnittelema jugend-henkinen puutalo, joka on siirretty Koulukadulta palokujan varteen ja korjattu asunnoksi. Yhteispihalle muodostuu suojaisa oleskelutila leikkipaikkoineen, pergoloineen, kohopenkki-istutuksineen ja viherkattoineen. As Oy Silvian asunnoista avautuu näkymiä merelle, sisäpihalle vanhan rakennuksen suuntaan sekä Koulukadulle. Autopaikat sijoittuvat kiinteistön omaan, maanalaiseen pysäköintihalliin. Asuinrakennus on laajuudeltaan n. 2 450 brm2 ja autohalli 980 brm2.

 

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on vastannut kaavavaiheen viitesuunnittelusta sekä kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta, pääsuunnittelijana arkkitehti SAFA Meri Ruuskanen. Kohteen tilaajana ja toteuttajana toimi Vaasan PEAB.