Uusimmat uutiset

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

 

Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle ydinkeskustan palveluiden sekä Kustaanlinnanpuiston, Lehmuspuiston ja Räätälinsaaren muodostaman kauniin puistovyöhykkeen tuntumaan. Alueen ominaispiirteitä ovat meren läheisyys ja rauhalliset palokujat.

 

Vaaleasävyisessä Silviassa asuntokoot vaihtelevat yksiöistä ja kaksioista tilaviin perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on suuret ikkunat sekä lasitettu tai puolilämmin parveke. Maantasokerroksen asunnoissa on lasitettujen terassien jatkeena etelään avautuvat avoterassit. Samassa korttelipihassa sijaitsee A.W. Stenforsin v. 1905 suunnittelema jugend-henkinen puutalo, joka on siirretty Koulukadulta palokujan varteen ja korjattu asunnoksi. Yhteispihalle muodostuu suojaisa oleskelutila leikkipaikkoineen, pergoloineen, kohopenkki-istutuksineen ja viherkattoineen. As Oy Silvian asunnoista avautuu näkymiä merelle, sisäpihalle vanhan rakennuksen suuntaan sekä Koulukadulle. Autopaikat sijoittuvat kiinteistön omaan, maanalaiseen pysäköintihalliin. Asuinrakennus on laajuudeltaan n. 2 450 brm2 ja autohalli 980 brm2.

 

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on vastannut kaavavaiheen viitesuunnittelusta sekä kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta, pääsuunnittelijana arkkitehti SAFA Meri Ruuskanen. Kohteen tilaajana ja toteuttajana toimi Vaasan PEAB.