Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla lähiömäiseksi kaavoitettu ruutukaava-alue alkaa pikkuhiljaa tiivistyä osaksi Oulun keskusta-aluetta.

16-kerroksisen As.oy Oulun Puistovahdin yhteyteen valmistui kokonaisuuden viimeistelevä viisikerroksinen Puistolinna, joka täydentää pihapiirin suojaiseksi umpikortteliksi.

Puistolinnan ulkoasussa on värin käytöllä merkittävä rooli ja sen julkisivut jatkavat omalla tavallaan Puistovahdin värimaailmaa. Tunnistettava aihe on myös puistonpuoleisen julkisivun kaksikerroksinen arkadi.

Puistolinnassa on 59 asuntoa, josta useimmat ovat yksiöitä ja kaksioita mutta mukana on myös tänä päivänä harvinaisia läpitalon ulottuvia kolmioita. Puistokadun puolelle ensimmäiseen kerrokseen avataan päivittäistavarakauppa. Sen autopaikoitus on yhteinen Puistovahdin kanssa ja sijaitsee pihakannen alla kahdessa tasossa. Puistolinnan kerrosala on 4173 m2. Pääsuunnittelijana projektissa on toiminut arkkitehti SAFA Tkl Jukka Laaksonen. Kohteen tilaajana ja toteuttajana toimi Skanska Oy.