Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu käyttöön vuoden vaihteessa. As.oy Helsingin Jalopähkinä sijoittuu olevaan kaupunkirakenteeseen, vehreän ja rauhallisen vanhan asuinalueen yhteyteen. Kerrosluvuiltaan kahdesta kuuteen vaihtelevat rakennusmassat asettuvat jyrkälle rinnetontille maastonmuotoja mukaillen, muodostaen polveilevan rakennuskokonaisuuden. Asunnot sijoittuvat joko noppamaisiin pistetaloihin tai kansipihan ympärille sylimäisesti kiertyvään luhtitaloon. Tontin rehevää kasvillisuutta on säilytetty mahdollisimman paljon ja tontin eteläkulmaan sijoittuu suojeltu luonnonmuistomerkki kookas Mantsurian jalopähkinä muodostaen ympärilleen hienon puistomaisen piha-alueen.

Rakennuksessa on yhteensä 90 asuntoa, joista kolmen huoneen perheasuntoja 35 kpl. Jalopähkinään on rakennettu myös kattavat yhteistilat; maanpäällisessä kellarikerroksessa sijaitsevat niin pesutupa, yhteinen monikäyttötila kuin saunaosastotkin. Saunatiloista on yhteys ulos vilvoitteluterassille, jolta voi ihailla pihalla kasvavaa komeaa jalopähkinäpuuta. Autopysäköinti on järjestetty kokonaisuudessaan pihakannen alle pysäköintihalliin ja näin kansipiha on rauhoitettu täysin oleskelulle ja leikille. Tontin vehreä luonne jatkuu myös rakennusten katoilla, jotka on toteutettu suurelta osin viherkattoina.

Kohteen kerrosala on 4932 kem2, lisäksi yhteistilojen lisäkerrosalaa on 1547 kem2 ja pysäköintihallin pinta-alaa 885 m2.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on vastannut kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta; pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti SAFA Mats Kloskars, rakennussuunnittelijana arkkitehti SAFA Hanna Kangas ja tietomallivastaavana tekn.kand. Anssi Mönkkönen.

Kohteen tilaajana ja toteuttajana on toiminut Lehto Asunnot Oy.