Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu käyttöön vuoden vaihteessa. As.oy Helsingin Jalopähkinä sijoittuu olevaan kaupunkirakenteeseen, vehreän ja rauhallisen vanhan asuinalueen yhteyteen. Kerrosluvuiltaan kahdesta kuuteen vaihtelevat rakennusmassat asettuvat jyrkälle rinnetontille maastonmuotoja mukaillen, muodostaen polveilevan rakennuskokonaisuuden. Asunnot sijoittuvat joko noppamaisiin pistetaloihin tai kansipihan ympärille sylimäisesti kiertyvään luhtitaloon. Tontin rehevää kasvillisuutta on säilytetty mahdollisimman paljon ja tontin eteläkulmaan sijoittuu suojeltu luonnonmuistomerkki kookas Mantsurian jalopähkinä muodostaen ympärilleen hienon puistomaisen piha-alueen.

Rakennuksessa on yhteensä 90 asuntoa, joista kolmen huoneen perheasuntoja 35 kpl. Jalopähkinään on rakennettu myös kattavat yhteistilat; maanpäällisessä kellarikerroksessa sijaitsevat niin pesutupa, yhteinen monikäyttötila kuin saunaosastotkin. Saunatiloista on yhteys ulos vilvoitteluterassille, jolta voi ihailla pihalla kasvavaa komeaa jalopähkinäpuuta. Autopysäköinti on järjestetty kokonaisuudessaan pihakannen alle pysäköintihalliin ja näin kansipiha on rauhoitettu täysin oleskelulle ja leikille. Tontin vehreä luonne jatkuu myös rakennusten katoilla, jotka on toteutettu suurelta osin viherkattoina.

Kohteen kerrosala on 4932 kem2, lisäksi yhteistilojen lisäkerrosalaa on 1547 kem2 ja pysäköintihallin pinta-alaa 885 m2.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on vastannut kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta; pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti SAFA Mats Kloskars, rakennussuunnittelijana arkkitehti SAFA Hanna Kangas ja tietomallivastaavana tekn.kand. Anssi Mönkkönen.

Kohteen tilaajana ja toteuttajana on toiminut Lehto Asunnot Oy.