Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu Saunalahteen, joka on Espoon uusimpia kerrostaloalueita, mutta missä on myös runsaasti alkuperäistä omakotiasutusta, viljelyksiä, vanha kartano sahoineen sekä luonnonkauniita merenrantoja.

Uudisrakennukset ja niiden rajaama yhteispiha sijaitsevat Kummelivuoren komean, metsäisen kalliomäen kupeessa. Saunalahdelle ominaisten luonnonarvojen säilymistä tuettiin suunnittelussa säilyttämällä tontilla olevat luonnonmetsä ja liito-oravan papanapuut sekä jatkamalla piha-alueilla alueen metsäistä yleisilmettä runsain havu- ja lehtipuuistutuksin.

Rakennusten suunnittelua ohjasivat alueen asemakaavassa määritellyt kaupunkikuvalliset tavoitteet. Esim. aukotusten saamiseksi katutason julkisivuihin, asuntoja ja ikkunallisia yhteistiloja sijoitettiin myös rakennusmassojen päihin ja katua rajaaville sivuille. Julkisivuvärityksessä huomioitiin "Saunalahden tapaan" kontrasti katu- ja pihajulkisivujen välillä: Rakennusten katujulkisivut ovat valkoista rappausta sekä tummaa tiiltä, ja oleskelupihaa rajaavat julkisivut tiilenpunaiset.

Asuntoja 5-kerroksisessa Horisontissa on 61 kpl, ja 6-kerroksisessa Tyyrpuurissa 72 kpl. Niiden suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti pohjaratkaisujen toimivuuteen ja tilojen valoisuuteen. Kaksioissa ja kolmioissa on lasitetut parvekkeet, ja niiden olo- ja päämakuuhuoneissa on lasiseinät lattiasta kattoon. Yksiöissä on korkein lasipariovin varustetut parvekkeet tai ranskalaiset parvekkeet. Porrashuoneisiin tulvii valoa lähes koko seinän kokoisista ikkunoista. Niin ikään hissien ovet ja hissien takaseinät ovat lasia. Autopaikat sijoittuvat etupihalle sekä taloyhtiöiden yhteiseen pysäköintihalliin. Mittava maastoporras pergoloineen ja istutuksineen yhdistää pihakannelle sijoittuvan oleskelupihan metsäiseen alapihaan. Pihalta on turvallinen kulkuyhteys naapuritontille, missä sijaitsee korttelin yhteinen leikkipaikka.

Horisontin kokonaiskerrosala on 3930 kem2 ja Tyyrpuurin 4100 kem2. Bruttoalaa on pysäköintihalli mukaan laskettuna yhteensä 9500 brm2.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy vastasi rakennusten pää- ja arkkitehtisuunnittelusta; pääsuunnittelijana  toimi arkkitehti SAFA Meri Ruuskanen. Kohteiden tilaaja ja toteuttaja oli Lehto Asunnot Oy.