Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu Saunalahteen, joka on Espoon uusimpia kerrostaloalueita, mutta missä on myös runsaasti alkuperäistä omakotiasutusta, viljelyksiä, vanha kartano sahoineen sekä luonnonkauniita merenrantoja.

Uudisrakennukset ja niiden rajaama yhteispiha sijaitsevat Kummelivuoren komean, metsäisen kalliomäen kupeessa. Saunalahdelle ominaisten luonnonarvojen säilymistä tuettiin suunnittelussa säilyttämällä tontilla olevat luonnonmetsä ja liito-oravan papanapuut sekä jatkamalla piha-alueilla alueen metsäistä yleisilmettä runsain havu- ja lehtipuuistutuksin.

Rakennusten suunnittelua ohjasivat alueen asemakaavassa määritellyt kaupunkikuvalliset tavoitteet. Esim. aukotusten saamiseksi katutason julkisivuihin, asuntoja ja ikkunallisia yhteistiloja sijoitettiin myös rakennusmassojen päihin ja katua rajaaville sivuille. Julkisivuvärityksessä huomioitiin "Saunalahden tapaan" kontrasti katu- ja pihajulkisivujen välillä: Rakennusten katujulkisivut ovat valkoista rappausta sekä tummaa tiiltä, ja oleskelupihaa rajaavat julkisivut tiilenpunaiset.

Asuntoja 5-kerroksisessa Horisontissa on 61 kpl, ja 6-kerroksisessa Tyyrpuurissa 72 kpl. Niiden suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti pohjaratkaisujen toimivuuteen ja tilojen valoisuuteen. Kaksioissa ja kolmioissa on lasitetut parvekkeet, ja niiden olo- ja päämakuuhuoneissa on lasiseinät lattiasta kattoon. Yksiöissä on korkein lasipariovin varustetut parvekkeet tai ranskalaiset parvekkeet. Porrashuoneisiin tulvii valoa lähes koko seinän kokoisista ikkunoista. Niin ikään hissien ovet ja hissien takaseinät ovat lasia. Autopaikat sijoittuvat etupihalle sekä taloyhtiöiden yhteiseen pysäköintihalliin. Mittava maastoporras pergoloineen ja istutuksineen yhdistää pihakannelle sijoittuvan oleskelupihan metsäiseen alapihaan. Pihalta on turvallinen kulkuyhteys naapuritontille, missä sijaitsee korttelin yhteinen leikkipaikka.

Horisontin kokonaiskerrosala on 3930 kem2 ja Tyyrpuurin 4100 kem2. Bruttoalaa on pysäköintihalli mukaan laskettuna yhteensä 9500 brm2.

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy vastasi rakennusten pää- ja arkkitehtisuunnittelusta; pääsuunnittelijana  toimi arkkitehti SAFA Meri Ruuskanen. Kohteiden tilaaja ja toteuttaja oli Lehto Asunnot Oy.