Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

04.02.2011

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy palkittiin Rakentamisen Ruusulla

Vuoden 2010 Rakentamisen Ruusu myönnettiin Stockmannin Helsingin tavaratalon laajentumishankkeelle (rakennuttaja Stockmann Oyj ja hankkeen suunnitteluryhmä: pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastannut Arkkitehtitoimisto Laatio Oy sekä rakennesuunnittelusta, geoteknisestä, ‎LVIA- ja palo- ja turvasuunnittelusta vastanneet toimistot).

Tunnustus myönnettiin pitkäjänteisestä liikekeskustan tavaratalon kehitystyöstä, joka tukee ‎yhdyskuntarakenteen kestävyyttä ja kunnioittaa kaupunkikuvaa. Suunnittelutyön lopputulosta luonnehdittiin mm. eleettömäksi, elegantiksi ja ennakkoluulottomaksi.

Rakentamisen Ruusu on Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan vuosittain antama tunnustus laadukkaasta ja rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä, jolla voidaan nähdä olevan sekä paikallista että laajempaa merkitystä. Myöntämisperusteena on niin ikään pääkaupungin ja rakennusalan kehittämiseksi koitunut luovuus ja tinkimätön puurtaminen. Ruusulla kiitetään sellaista rakennettua ympäristöä toteuttavaa tai kuvaavaa työtä, joka jää historiaan sekä kohteita, henkilöitä tai työn tuloksia, jotka muistetaan lämmöllä ja kiittäen.

Helsingin tavaratalon peruskorjauksen ja laajennuksen sekä maanalaisen huoltokeskuksen ja Stockmann Q-Park-pysäköintilaitoksen rakentamisen aikana on mm. tehty rakennustöitä 130 000 m2 alueella, laajennettu myyntialueita 10 000 m2, rakennettu kaksi kävelykatua ja 600-paikkainen, maanalainen pysäköintihalli. Tavaratalon vanha osa (arkkitehdit Sigurd Frosterus ja Ole Gripenberg 1915-30) kunnostettiin lähes kaikilta osiltaan. Yhteistyönä Helsingin kaupungin kanssa on toteutettu maamme ensimmäinen julkinen maanalainen huoltoverkosto. Kaikki rakennustyöt tehtiin siten, ettei myyntiosastoja tarvinnut sulkea, eikä tavaratalon toiminta juurikaan häiriintynyt. Huollon ja asiakasliikenteen järjestelyillä mahdollistettiin kävelykadun rakentaminen Helsingin vilkkaimpaan liikekeskustaan.

Toinen Ruusun saajista oli Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS laatutietoisesta ja konseptia uudistavasta opiskelija-asuntorakennuttamisesta.

Arvostettu Rakentamisen Ruusu on jaettu vuodesta 1995 alkaen. Saajat valitaan kunkin vuoden aikana valmistuneista, ansioituneista rakennetun ympäristön hankkeista. Sen ovat saaneet mm. Suomenlinnan hoitokunta, Helsingin seurakuntayhtymä, Suomen Kansallisteatterin entistäminen, Rakennustaiteen seura ry, Arkkitehtitoimisto Nurmela-Raimoranta-Tasa Oy ja arkkit.Timo Vormala.

Ruusun saajat ja kunniamaininnalla palkitut julkistettiin 1.2.2011 Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laiturilla. Palkittujen kohteiden näyttely on avoinna 02.02.2011 - 26.02.2011.

Stockmann-hankkeen pääsuunnittelijana on toiminut arkkit. Pekka Laatio ja projektinvetäjänä arkkit. Weikko Kotila. Arkkit. Mats Klockars on vastannut rakennusluvista. Osaprojektien vetäjinä ovat toimineet arkkitehdit Päivi Ahola, Juha Lampi, Kati Norta, Meri Ruuskanen ja Kari Ristolainen.

Lisätietoa:

Hankkeen kuvaus PDF

Stockmann Kasvu -esittely PDF

Rakentamisen Ruusu 2010 -esite PDF

Julkaisu Rakentamisen Ruusun palkinnon saajista 1995-2006 PDF

Helsingin kaupungin uutinen

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, lehdistötiedote PDF