Uusimmat uutiset

09.09.2022

Kontinkankaan kappeli sai uuden käyttötarkoituksen korjaustöiden myötä

          Kahden kilometrin päässä Oulun keskustasta itään sijaitseva...

Lue lisää

02.06.2022

OULUN KAUPPAHALLIN PERUSKORJAUSTYÖLLE KUNNIAMAININTA KANSAINVÄLISESSÄ GRAND PRIX CASALGRANDE PADANA -KILPAILUSSA

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy on palkittu 12:tta kertaa järjestetyssä...

Lue lisää

19.05.2022

Vaasan Niemelän kortteli täydentyy

Vaasan rakennuslautakunta on myöntänyt rakennusluvan 13.5.2022 Niemelän...

Lue lisää

19.05.2022

Asunto oy Kokkolan Niemenkulma on valmistunut

Kokkolan ydinkeskustaan rakennettu kahden asuinkerrostalon kokonaisuus on...

Lue lisää

15.12.2012

Akateemisen Kirjakaupan suojelukysymys

Stockmann suunnittelee Helsingissä sijaitsevan Akateemisen Kirjakauppan uudistamista vastaamaan tulevaisuuden kirjanmyynnin tarpeita. Kuultuaan uudistussuunnitelmista teki Alvar Aalto –säätiö kesällä 2012 esityksen Kirjatalon keskeisten sisätilojen ja myymäläkalustuksen osan suojelemisesta lailla (laki rakennusperinnön suojelusta). Myymälärakennus on suojeltu asemakaavalla v. 2005. Säätiön näkemyksen mukaan asmakaavan suojelumääräys ei riittävästi turvaa sisätilojen keskeisten elementtien säilymistä. Säätiö halusi virittää julkisen suojelukeskustelun julkistamalla asiaa laajalti mediassa.


Toimistomme kutsuttiin mukaan projektiin asiantuntijaksi, pääsuunnittelijaksi ja tekemään Kirjatalon rakennushistoriaselvitys. Selvityksen tulosten perusteella myös suojeluviranomaisten taholla on herännyt epäilys lain nojalla suojelun tarkoituksenmukaisuudesta tässä kohteessa. Stockmann on valmis suojelemaan rakennuksen rakennustaiteellista kokonaisuutta, mutta ei voi hyväksyä myynnin kannalta keskeisten kalusteiden suojelua siten, ettei niitä voitaisi muunnella tai siirtää. Lakiesityksen käsittely on kesken keväällä 2013.
Rakennushistoriaselvityksen tekivät toimistossamme arkkitehdit Anu Kortet ja Weikko Kotila. Weikko Kotila toimii hankkeen pääsuunnittelijana ja asiantuntijana.