Uusimmat uutiset

29.04.2019

Seinäjoen uusi Keskustori on otettu käyttöön

Seinäjoen uuden Keskustorin avajaisia vietettiin lauantaina 27.4.  Uusi tori-...

Lue lisää

25.03.2019

As.oy Vaasan Silvia Bostads Ab on valmistunut

  Uusi 7-kerroksinen asuinkerrostalo Vaasan Silvia sijoittuu Koulukadulle...

Lue lisää

23.08.2018

Wärtsilä Smart Technology Hub

Wärtsilä -konsernin uusi innovaatio- ja tuotantokeskus rakennetaan Vaasan...

Lue lisää

29.03.2018

Seinäjoen Toriparkki on otettu käyttöön

  Seinäjoen Keskustorin pysäköintilaitos on valmistunut ja avajaisia...

Lue lisää

15.12.2012

Akateemisen Kirjakaupan suojelukysymys

Stockmann suunnittelee Helsingissä sijaitsevan Akateemisen Kirjakauppan uudistamista vastaamaan tulevaisuuden kirjanmyynnin tarpeita. Kuultuaan uudistussuunnitelmista teki Alvar Aalto –säätiö kesällä 2012 esityksen Kirjatalon keskeisten sisätilojen ja myymäläkalustuksen osan suojelemisesta lailla (laki rakennusperinnön suojelusta). Myymälärakennus on suojeltu asemakaavalla v. 2005. Säätiön näkemyksen mukaan asmakaavan suojelumääräys ei riittävästi turvaa sisätilojen keskeisten elementtien säilymistä. Säätiö halusi virittää julkisen suojelukeskustelun julkistamalla asiaa laajalti mediassa.


Toimistomme kutsuttiin mukaan projektiin asiantuntijaksi, pääsuunnittelijaksi ja tekemään Kirjatalon rakennushistoriaselvitys. Selvityksen tulosten perusteella myös suojeluviranomaisten taholla on herännyt epäilys lain nojalla suojelun tarkoituksenmukaisuudesta tässä kohteessa. Stockmann on valmis suojelemaan rakennuksen rakennustaiteellista kokonaisuutta, mutta ei voi hyväksyä myynnin kannalta keskeisten kalusteiden suojelua siten, ettei niitä voitaisi muunnella tai siirtää. Lakiesityksen käsittely on kesken keväällä 2013.
Rakennushistoriaselvityksen tekivät toimistossamme arkkitehdit Anu Kortet ja Weikko Kotila. Weikko Kotila toimii hankkeen pääsuunnittelijana ja asiantuntijana.