Uusimmat uutiset

18.08.2021

UKI ja Laatio yhteen

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n toimitusjohtaja Weikko Kotila, UKI Arkkitehdit...

Lue lisää

30.01.2020

As.oy Espoon Horisontti ja As.oy Espoon Tyyrpuuri otettiin käyttöön vuoden vaihteessa

Kahden asuinkerrostalon muodostama, juuri valmistunut kokonaisuus sijoittuu...

Lue lisää

20.01.2020

As.oy Helsingin Jalopähkinä on valmistunut

Helsingin Pukinmäen kaupunginosaan rakennettu uusi kerrostalo on otettu...

Lue lisää

04.12.2019

As.oy Oulun Puistolinna otettu käyttöön

Heinäpään rakennuskanta uusiutuu ja jatkaa täydentymistään. 1960-luvulla...

Lue lisää

15.12.2012

Akateemisen Kirjakaupan suojelukysymys

Stockmann suunnittelee Helsingissä sijaitsevan Akateemisen Kirjakauppan uudistamista vastaamaan tulevaisuuden kirjanmyynnin tarpeita. Kuultuaan uudistussuunnitelmista teki Alvar Aalto –säätiö kesällä 2012 esityksen Kirjatalon keskeisten sisätilojen ja myymäläkalustuksen osan suojelemisesta lailla (laki rakennusperinnön suojelusta). Myymälärakennus on suojeltu asemakaavalla v. 2005. Säätiön näkemyksen mukaan asmakaavan suojelumääräys ei riittävästi turvaa sisätilojen keskeisten elementtien säilymistä. Säätiö halusi virittää julkisen suojelukeskustelun julkistamalla asiaa laajalti mediassa.


Toimistomme kutsuttiin mukaan projektiin asiantuntijaksi, pääsuunnittelijaksi ja tekemään Kirjatalon rakennushistoriaselvitys. Selvityksen tulosten perusteella myös suojeluviranomaisten taholla on herännyt epäilys lain nojalla suojelun tarkoituksenmukaisuudesta tässä kohteessa. Stockmann on valmis suojelemaan rakennuksen rakennustaiteellista kokonaisuutta, mutta ei voi hyväksyä myynnin kannalta keskeisten kalusteiden suojelua siten, ettei niitä voitaisi muunnella tai siirtää. Lakiesityksen käsittely on kesken keväällä 2013.
Rakennushistoriaselvityksen tekivät toimistossamme arkkitehdit Anu Kortet ja Weikko Kotila. Weikko Kotila toimii hankkeen pääsuunnittelijana ja asiantuntijana.